Löydä loma-asuntosi

Viikot 52/2020*, 53/2020* ja 8-15/2021* minimivarausaika 7 vrk, varaukset La-La tai Su-Su. Muina aikoina min. 3 vrk. Lähetä tiedustelu.
*Alle 30 vrk ennen saapumista minimivarausaika 3 vrk.

Myös toimiston kautta voi tehdä varauksia.

Destination Lapland | Tarinoita ja tietoa Ylläkseltä
Destination Lapland on elämystalo, joka tarjoaa Ylläksellä korkeatasoista ja tunnelmallista majoitusta sekä laadukkaita ohjelmapalveluita. Meille tulet kuin toiseen kotiin. Mökki hyvin, loma hyvin.
Ylläs, Yllas, Äkäslompolo, Akaslompolo, Ylläsjärvi, Yllasjarvi, Ylläs-Pallas, Pallas-Ylläs, Kansallispuisto, Lappi, Lapland, Finland, Suomi, cabins, cabin, vacation home, holiday home, rental, mökkit, mökki, mökkejä, loma-asunto, vuokra, vuokra-mökki, loma, vacation, winter, winter wonderland, winter holiday, winter vacation, talviloma, skiing, laskettelu, cross country skiin, murtomaanhiihto, snowmobile, snowmobiling, snowscooter, moottorikelkka, moottorikelkkailu, husky, husky safari, husky tour, dog sledding, koiravaljakko, huskyretki, horse, horse back riding, sleigh ride, horses, hevoset, hevosretki, ratsastus, rekiajelu, reindeer, reindeer safari, poro, porosafari, pilkkiretki, ice fishing, snow village, lumikylä, lainio, game of thrones, northern lights, aurora borealis, revontuli, revontulet, ruksa, kevät, kesä, keskiyönaurinko, aurinko, lumi, tykkylumi, autumn, spring, summer, midsummer sun, snow, accommodation, majoitus, tours, activities, ohjelmapalvelu, retki, kalastus, fishing
350078
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-350078,page-child,parent-pageid-350607,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_370,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Suuren luonnon mökkikirja

Kotikyläni Äkäslompolo on aina ollut luonnossa kulkijoiden suosiossa. Kylää ympäröivät tunturit ja metsät kutsuvat hiihtämään ja vaeltamaan.

Perinteisten lajien rinnalle on tullut monia uusia kulkupelejä ja -tapoja. Latukahvilat, reitit ja polut eivät ole enää vain hiihtäjien ja vaeltajien omaisuutta, vaan pihaan saattaa pyörähtää niin sähköpyörää, vapaalaskijaa kuin lumikenkäilijääkin.

Uudet kulkuvälineet luovat uusia reittejä ja uusia mahdollisuuksia. Matka luonnossa koostuu pienistä asioista. Hyvä sääntö on ”katsoa saa muttei koskea” – varsinkin kesällä. Lumikengän jälki hangella ei paljon paina eikä hiihtäjä ole umpisessa kuin hankensa vanki. Mutta fatbike kanervikolla on toinen juttu.

Luonto antaa meille paljon, mutta myös tarvitsee itse nyt paljon. Tarvitaan pieniä eleitä, jotta luonto – meidän henkireikä – pysyisi kaikille miellyttävänä kulkea ja katsoa.

Pave Maijanen laulaa laulussaan Ikävä: ”Niin kuin pieni satu johon lapsena uskoit, menettänyt hohteen on kokonaan. Tai niin kuin kaunis maisema jota ei koskaan ole edes ollut olemassakaan.”

Jotta ikävältä vältyttäisiin ja hohto säilyisi, kuljetaan luonnossa viisaasti ja annetaan tila luonnolle eikä ihmiselle.

Lue mökkikirja Nr. 9Lue mökkikirja Nr. 9

Katse horisonttiin on muisto menneestä

Sukulaissielujen mökkikirja

Äkäslompolon kylän ja suvun tarina alkaa vuodelta 1748, kun suvun esi-isä Taneli Tanelinpoika ja Kirsti Juhontytär asettuivat nykyisen Tanon talon sijoille. Äkäslompolosta tuli myös Juho Pudaksen ja Matilda Koskenniemen kotikylä, kun he kotinsa perustivat autioituneelle Kaulan tilalle vuoden 1878 paikkeilla. Kaulasen suku oli syntynyt.

Molempien sukujen, Äkäslompolon ja Kaulasen, jälkeläisenä tunnen esi-isieni verenperinnön vahvana. Meille Lapin ihmisille taivaanrannassa ei ole enää tuntematonta tunturia eikä kairassa tuntematonta jokea jota kulkea, mutta luonto on yhä täällä.

Kuten Taneli aikoinaan minäkin katson usein horisonttiin. Näen ja koen luonnon vahvana. Se luo minulle suurta iloa. Se antaa voimaa jatkaa, kun kuulen asiakkaiden riemun kiljahdukset Äkäslompolo-järven jäällä revontulten valaistessa taivaan. Tanelin ja Juhon elämä oli karua, mutta minun on hyvä olla. Minun on hyvä olla niin kauan kun näen vieraitteni silmissä kaikkialta maailmasta ilon ja poskilla punan.

Näin Äkäslompolon kylän tarina jatkuu ja se jatkuu niin kauan kun sinä luonnon ystävä käyt vieraanamme.

Kiitos kun kävit, tule toistekki.

Lue mökkikirja Nr. 7Lue mökkikirja Nr. 7

Ajatus luonnonpuolesta

Kahdeksan vuodenajan mökkikirja

Neljä vuodenaikaa ei Lapissa riitä, sillä luonto muuttuu jatkuvasti ja nopeasti. Esimerkiksi keväässä on kantavien hankien ja jäiden lähdön vaihe. Lapin vanhalle kansalle keväiden ero oli elintärkeä. Tietyt askareet pääsi toimittamaan vain sinä lyhyenä kautena, kun hanki kantoi ihmistä tai poroa. Oli oltava hereillä tai jäi nuolemaan näppejään.

Tässä mökkikirjassa on juttua entisajan äkäslompololaisten elämästä kahdeksan vuodenajan rytmissä. He aukaisivat ladun Ylläksen ja koko Lapin matkailulle. Nykyään kahdeksan vuodenaikaa merkitseekin monille kyläläisille myös matkailun sesonkien rytmejä.

Yksi ei ole muuttunut. Lapin luonto tarttuu ihmistä kiinni kaikista aisteista. Se ei jätä ketään kylmäksi. Tule Lappiin vaikkapa jäidenlähtökeväänä ja tunne, miten jäät lähtevät myös sinusta.

Tervetuloa lomalle omaan vuodenaikaasi!

Lue mökkikirja Nr. 5Lue mökkikirja Nr. 5

Tilaa mökkikirjamme

Pienet teot ovat kohteliaisuutta luonnon hyväksi

Rakkaiden maisemien mökkikirja

Aloitin valokuvauksen uudelleen pitkän tauon jälkeen noin 10 vuotta sitten. Kuvat parhaista hetkistä innostavat minua seuraavaan retkeen. Luontoa aistiessani korostuu yhä enemmän tunne siitä, että ihmisen elämä on matka, jossa rajat ovat nyt hyvin lähellä.

Katson maailmaa sitten tunturin laidasta tai yli tyynen järvenselän, niin ajatukseni karkaavat menneeseen. Esi-isien elämä oli selviytymistä seuraavan talven yli. Retkellä luontoon oli aina tarkoitus. Karu tunturi toi riekot ja kylmä järvi kalat.

Nykyihmisen ei enää tarvitse selvitä talvesta, koska talvea ei enää paikoin ole. Kuvani talven hetkistä ovat monille 2000-luvun ihmisille katse jonnekin kaukaisuuteen, aikaan jolloin talvi oli vielä talvi ja hanget korkeat. Ihminen on nyt kukistanut talven ja tyhjentänyt karun tunturin, mutta ei tiedä enää tulevasta. Kuvaaja on huolissaan kuvattavastaan ja katselee yhä enemmän horisonttiin.

Kuvani kertovat enemmän kuin tuhat sanaa siitä, että luonto tarvitsee tukea.

Kuinka sinä, asiakkaani ja luonnon ystävä, haluaisit tukea minua siinä?

Lue mökkikirja Nr. 8Lue mökkikirja Nr. 8

Ikiaikainen side

Vapaan vaeltajan mökkikirja

Entä jos et pääsisi metsään? Tulisitko hulluksi, eli pörröksi, kuten meillä päin sanotaan? Sveitsiläinenkin matkustaa Suomeen, jotta pääsee metsään. Suomen metsät voisivat olla voimavara maailman ihmisille ja sitä kautta ehtymätön tulonlähde suomalaisille. Todellinen vihreä kulta.

Rikastumisen ja kestävän matkailun tiellä on vain yksi kivi: Suomi on jämähtänyt jonnekin teollistumisen alkuaikoihin. Vain kuutioilla, tonneilla tai megawateilla tuntuu olevan merkitystä. Metsähallituskin pyrkii täyttämään tulostavoitteet hinnalla millä hyvänsä. Puupellossa ei puputa pöllö, ei kuku käki eikä iloitse ihminen.

Elämme 2000-lukua. Elämyksillä on merkitystä myös euroissa. Olisiko aika muuttaa Lapin talousmetsät elämysmetsiksi? Ottakaamme oppia entisajan ihmisistä. He ottivat luonnosta vain sen mitä tarvitsivat. Nykyihminenkin tarvitsee virkistystä. Sen luonto antaa mielellään, odottaen kulkijaa avosylin.

Tule vaeltelemaan Lapin metsiin ja keskiyön auringon alle. Luonto jättää sinuun jäljen. Se jälki on ääni luonnon puolesta.

Lue mökkikirja Nr. 6Lue mökkikirja Nr. 6

Jäät lähtevät myös ihmisestä

Haaveiletko päivistä puhtailla lumihangilla ja tunnelmallisista illoista kelomökissä takkatulen äärellä? Loman odotus on kuin tuvan seinässä tuikkiva päre – pieni lämmin valo arkea valaisemassa. Voitko jo nähdä tunturit ja tuntea niiden hiljaisen, rauhoittavan läsnäolon?

Tilaa esitteemme, seuraa meidän seikkailuja Lapin luonnossa, lue meidän tarinoita Äkäslompolosta ja suunnittele itsellesi matka, joka jättää jäljen

Kaikki tähdellä (*) merkatut kentät ovat pakollisia.

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntöämme.*