Destination Lapland | Maurin lomavinkit
Destination Lapland on elämystalo, joka tarjoaa Ylläksellä korkeatasoista ja tunnelmallista majoitusta sekä laadukkaita ohjelmapalveluita. Meille tulet kuin toiseen kotiin. Mökki hyvin, loma hyvin.
Ylläs, Yllas, Äkäslompolo, Akaslompolo, Ylläsjärvi, Yllasjarvi, Ylläs-Pallas, Pallas-Ylläs, Kansallispuisto, Lappi, Lapland, Finland, Suomi, cabins, cabin, vacation home, holiday home, rental, mökkit, mökki, mökkejä, loma-asunto, vuokra, vuokra-mökki, loma, vacation, winter, winter wonderland, winter holiday, winter vacation, talviloma, skiing, laskettelu, cross country skiin, murtomaanhiihto, snowmobile, snowmobiling, snowscooter, moottorikelkka, moottorikelkkailu, husky, husky safari, husky tour, dog sledding, koiravaljakko, huskyretki, horse, horse back riding, sleigh ride, horses, hevoset, hevosretki, ratsastus, rekiajelu, reindeer, reindeer safari, poro, porosafari, pilkkiretki, ice fishing, snow village, lumikylä, lainio, game of thrones, northern lights, aurora borealis, revontuli, revontulet, ruksa, kevät, kesä, keskiyönaurinko, aurinko, lumi, tykkylumi, autumn, spring, summer, midsummer sun, snow, accommodation, majoitus, tours, activities, ohjelmapalvelu, retki, kalastus, fishing
350240
page-template-default,page,page-id-350240,page-child,parent-pageid-350607,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Maurin lomavinkit

Maurin Lomavinkit Äkäslompolon kahdeksalle vuodenajalle

 • Talvi

  Talvi

  Päivä lyhenee ja aurinko paistaa matalalta. Alkavan kaamoksen valo on kuin aamu- tai ilta-aurinko koko ajan. Luonnossa on monenlaisia kontrasteja ja lunta keräytyy pikkuhiljaa. Joulukuussa alkaa olla jo kunnon talvi. Hienoja reissuja voi tehdä esim. Kukas-, Kuer- ja Kesänkituntureille lumikengillä.

 • Kevättalvi

  Kevättalvi

  Kaamos kääntyy talveksi. Aurinko nousee, mutta paistaa matalalta ja maalaa maisemaan satumaisia tunnelmia. Nyt voi nähdä tykkylumisia puita sekä talven värimaailman, jossa on violetin, pinkin ja sinisen eri sävyjä turkoosista lähtien.

 • Kevät

  Kevät

  Päivät pitenevät ja lämpenevät, hanget ovat puhtaan valkoiset, taivas sininen. Kevät on murtomaahiihdon kulta-aikaa. Hankikannon aikaan ei hiihtäjä ole latujen vanki. Huhtikuun lopulla luonto herää, valo lisääntyy tosi nopeasti ja pääsee myös kurujen laaksojen pohjille. Auringonlaskut tuovat jälleen uutta tunnelmaa maisemiin.

 • Kevätkesä

  Kevätkesä

  Toukokuuhun liittyy voimakkaasti tunturipurojen solina. On aivan käsittämätöntä, miten solina kuuluu joka puolelta. Se on kuin musiikkia. Toukokuu on myös poronvasojen ja muuttolintujen aikaa. Täällä on useita lintutorneja bongaajille, Äkäslompolosta ja Ylläsjärveltä löytyy torni.

 • Kesä

  Kesä

  Kesä on parasta vaellusaikaa. Luonto aukeaa avoinna kulkijalle, eikä ole yön eikä päivän järjestystä. Luonnossa voi nähdä mitä tahansa. Tunturissa ei ole kuivalla säällä sääskiä, siellä tuulee aina sen verran. Nyt on vasanmerkitysaika, ja poroerotuksia voi mennä matkailijakin katsomaan.

 • Syyskesä

  Syyskesä

  Luonto suo antejaan, kuten hillaa ja muita marjoja sekä sieniä. Syyskesä on parasta kalastusaikaa. Kala syö, ja lohi nousee. Myös lintu- ja hirvijahti alkaa.

 • Syksy

  Syksy

  Ruska on perinteistä vaellusaikaa. Kylmä tekee taikoja ja maalaa maisemaan lehti- ja maaruskan. Luonto puhkeaa kukkaan, kunnes syystuuli riipii lehdet pois. Syksy – sekä ruska-aika että myöhempikin syksy – ei ole ollenkaan synkkää aikaa, kuten monesti ajatellaan, vaan erittäin värikästä. Kaupungissa saattaa synkkää ollakin, mutta ei Lapin luonnossa.

 • Syystalvi

  Syystalvi

  Maa alkaa jäätyä, joten nyt pääsee kulkemaan luonnossa helpommin omia polkujaan. Voi mennä suostakin yli suoraan. Suosikkivaellusreittejäni on kulkea Pyhäjärveltä Pyhätunturille. Lokakuussa on myös hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia.