Destination Lapland | Tietoa Ylläksestä
Destination Lapland on elämystalo, joka tarjoaa Ylläksellä korkeatasoista ja tunnelmallista majoitusta sekä laadukkaita ohjelmapalveluita. Meille tulet kuin toiseen kotiin. Mökki hyvin, loma hyvin.
Ylläs, Yllas, Äkäslompolo, Akaslompolo, Ylläsjärvi, Yllasjarvi, Ylläs-Pallas, Pallas-Ylläs, Kansallispuisto, Lappi, Lapland, Finland, Suomi, cabins, cabin, vacation home, holiday home, rental, mökkit, mökki, mökkejä, loma-asunto, vuokra, vuokra-mökki, loma, vacation, winter, winter wonderland, winter holiday, winter vacation, talviloma, skiing, laskettelu, cross country skiin, murtomaanhiihto, snowmobile, snowmobiling, snowscooter, moottorikelkka, moottorikelkkailu, husky, husky safari, husky tour, dog sledding, koiravaljakko, huskyretki, horse, horse back riding, sleigh ride, horses, hevoset, hevosretki, ratsastus, rekiajelu, reindeer, reindeer safari, poro, porosafari, pilkkiretki, ice fishing, snow village, lumikylä, lainio, game of thrones, northern lights, aurora borealis, revontuli, revontulet, ruksa, kevät, kesä, keskiyönaurinko, aurinko, lumi, tykkylumi, autumn, spring, summer, midsummer sun, snow, accommodation, majoitus, tours, activities, ohjelmapalvelu, retki, kalastus, fishing
350605
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-350605,page-child,parent-pageid-350607,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Tervetuloa Ylläkselle

Talvilomailijalle seitsemän tunturin lumet auringonpaisteessa

Ylläksen talvi alkaa yleensä lokakuun lopussa, mutta vuoden loppupuoli on usein vähäluminen. Jos lumiriemu ei vielä olekaan ylimmillään, koet silti jotain ihmeellistä. Kaamoksen värit. Luminen maisema hohtaa hentoa sinistä tai punaista, kun auringon säteet tulevat ilmakehään vinosti.

Lumipeite on paksuimmillaan maalis-huhtikuussa. Parhaista hiihtokeleistä nautit kevättalvella helmikuun alkupuolelta huhtikuun loppupuolelle. Ja aurinko paistaa! Olitpa sunnuntai- tai kilpahiihtäjä, Ylläs antaa aina latua. Laskettelija pääsee Ylläksellä Suomen pisimmille rinteille Yllästunturin
kohotessa 718 metriin.

Liikutko mieluummin muilla kuin suksilla? Lähde moottorikelkka-ajelulle tai kokeile aitoa nelitahtia, koiravaljakkoa. Molempia lajeja on tarjolla Destination Laplandin viikko-ohjelmasta.

Lapin kesä

Ylläksellä näet Lapin luonnon rikkaimmillaan

Kaunis Lapin maisema on unohtumaton kokemus vierailijalle. Jylhät tunturit, puhdas luonto ja rauhallinen elämänmeno pysäyttävät vierailijan nauttimaan kauniin luonnon antimista. Rauhaisan lomatunnelman saavuttaminen ja arjen kiireiden unohtaminen käy helposti täällä Suomen ja Ruotsin lapin yhtymäkohdassa. Destination Lapland tarjoaa lomaelämyksiä koko Ylläksen alueella, sekä Äkäslompolon että Ylläsjärven kylissä.

Ylläksen alue sijaitsee noin. 40 km Kolarista pohjoiseen aivan Ruotsin rajan tuntumassa. Seitsemän tunturin, kahden lapinkylän ja Ylläs-Aakenus kansallispuiston alue on kuuluisa paitsi erinomaisista laskettelu ja hiihtomahdollisuuksista myös aidosta lappilaisesta tunnelmastaan.

Tuntureita, laajoja soita, ikiaikaisia männiköitä ja vanhaa velhojen metsää. Koe oma harrastuksesi Ylläksen henkeäsalpaavissa maisemissa. Retkeile, kalasta, veneile, hiihdä, sauvakävele, pyöräile, laskettele, moottorikelkkaile, nauti mielenkiintoisesta kulttuuriympäristöstä.

Lapin talvi

Liikkuva kesälomailija nauttii luonnosta

Haluatko nauttia samaan aikaan liikunnasta ja luonnon suomasta silmänruoasta? Lähde pienelle tai isolle lenkille Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon! Lukuisat retkeilyreitit ja luontopolut näyttävät sinulle kansallispuiston kauneimmat paikat.

Jos tykkäät pyöräillä, löydät Ylläkseltä paratiisin sekä retki- että maastopyöräilyyn. Lähde tutkimaan kyläteitä kulttuurikohteineen ja luontonähtävyyksineen – kierrä vaikkapa Ylläksen kylät reilun 50 km lenkillä Äkäslompolo–Ylläsjärvi–Luosu–Hannukainen–Äkäslompolo.

Kansallispuistossa saa pyöräillä rajoitetusta vain erikseen merkityillä reiteillä. Lapin kesän kukkeus ehkä lakastuu nopeasti, mutta vielä on jäljellä toinen kukinta: ruska. Se puhkeaa väriloistoonsa syyskuun 10. päivän tienoilla ja kestää kahdesta kolmeen viikkoa.