Tietosuojaseloste

Päivitetty 08.05.2018

Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla rekisteröityjä. Tämä seloste täyttää informointivelvoitteen.

1. Rekisterinpitäjä

Destination Lapland Oy (”Destination Lapland”)
Y-tunnus: 0884870-0
Osoite: Ahdinkuja 1, 95970 Äkäslompolo, Suomi
Puhelin:  +358 16 510 330
Sähköpostiosoite: info@destinationlapland.com

2. Rekisterin nimi

Destination Laplandin asiakasrekisteri.

3. Yhteyshenkilö

Sanna Toivonen
Destination Lapland Oy
Ahdinkuja 1
95970 Äkäslompolo
puh. +358 40 714 0014

4.  Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus

Rekisterin pitämisen peruste:

  • Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella (esim. mökin omistaja, mökin vuokraaja, palvelun ostaja)
  • Henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella (esim. messuilla kerätyt yhteystiedot,  lomakkeissa pyydetty markkinointilupa)

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Asiakasrekisterin tietoja voidaan käyttää:

  • rekisterinpitäjän palvelujen tarjoamiseen ja tuottamiseen ja toteuttamiseen
  • asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon 
  • varausten hoitamiseen 
  • laskutukseen (ml. maksujen valvonta ja perintä, omistajatilitykset) 
  • suoramarkkinointiin

Destination Lapland käsittelee henkilötietojasi tekemiesi varausten ja sopimusten:

  • hallinnointiin sekä muiden vastaavien velvoitteiden täyttämiseen
  • tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja hallintaan 
  • myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ja hallintaan 
  • käyttökokemusten kehittämiseksi

Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

5. Rekisterin tietosisältö

Asiakasrekisterissä voidaan kerätä, käsitellä ja tallentaa seuraavia henkilötietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kotiosoite) 
  • Asiakkuuden kieli 
  • Asiakkuuden alkamisajankohta 
  • Asiakastietojen muokkaamisajankohta 
  • Tiedot asiakkuustyypistä (yritys, yksityinen) 
  • Laskutustiedot 
  • Suoramarkkinointilupa ja suoramarkkinointikielto 
  • Varaustiedot ja varaushistoria 
  • Muut asiakkaan suostumuksella kerätyt tiedot, jotka ovat oleellisia palvelun tuottamisen kannalta (mm. allergiat, liikuntarajoitteet)

Destination Lapland oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta.

Käsittelyn kesto

Rekisterissä olevia henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Tiedot kerätään asiakkaan suostumuksella:

  • häneltä itseltään asiakkaan varauksiin ja ostoihin liittyvistä tapahtumista.
  • mökinomistajalta itseltään vuokravälitykseen liittyvistä tapahtumista.
  • asiakkaalta itseltään verkkolomakkeen kautta.
  • asiakkaalta itseltään messuilla ja muissa tapahtumissa.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto

Destination Lapland ei luovuta henkilötietoja ulkopuolisille markkinointitarkoituksiin tai mielipide- ja markkinatutkimuksiin. Destination Lapland voi lähettää asiakkaalle suoramarkkinointia postitse, sähköpostitse ja puhelimitse (tekstiviestillä).

Tietoja voidaan siirtää Destination Laplandin yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät tietoja
Destination Laplandin lukuun osapuolten välisen yhteistyösopimuksen perusteella. Tällöin tietojen käsittelijällä ei ole oikeutta käsitellä siirrettyjä tietoja omaan lukuunsa omissa henkilörekistereissään.

Luovutamme tietoja Destination Laplandin yhteistyökumppaneille seuraavia käyttötarkoituksia varten:

  • ostettujen palveluiden toteuttaminen
  • rekisterin hallinnointi ja ylläpito (ml. IT-tuki)
  • suoramarkkinointimateriaalin postittamiseen

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä.

Mökinomistajilla, mökin huoltajilla ja mökkisiivoojilla on oikeus nähdä omien kohteidensa asiakkaiden nimitiedot.

Safarioppailla on oikeus nähdä omien safareidensa asiakkaiden nimitiedot sekä safarin toteuttamisen ja turvallisuuden kannalta oleelliset tiedot (mm. allergiat, vammat, sairaudet).

Tietoja ei pääsääntöisesti siirretä Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueen tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Mikäli se kuitenkin on henkilötietokäsittelytarkoituksen kannalta välttämätöntä, tietojen siirrossa noudatetaan henkilötietolain vaatimuksia.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Asiakasrekisteri sijaitsee Destination Laplandin toiminnanohjausjärjestelmässä.
Asiakasrekisterin käyttöoikeus on vain niillä Destination Laplandin palveluksessa työskentelevillä henkilöillä, jotka tarvitsevat asiakasrekisterin tietoja työssään.

Asiakasrekisterin tietoja käsitteleviä henkilöitä sitoo henkilötietolain mukainen vaitiolovelvollisuus.
Asiakasrekisterin tiedot on suojattu ulkoisia tietomurtoja vastaan palomuureilla ja henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla.

Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa, joihin asiattomilta on pääsy kielletty.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastusoikeus

Rekisteröidyllä on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu.  Tarkastuspyyntö tulee osoittaa kirjallisesti ja allekirjoitettuna henkilörekisterin yhteyshenkilölle: Sanna Toivonen, Destination Lapland Oy,  Ahdinkuja 1, 95970 Äkäslompolo. Destination Lapland toimittaa kirjallisen vastauksen tarkastuspyyntöön asiakkaalle 30 päivän sisällä siitä, kun tarkastuspyyntö on vastaanotettu.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä henkilörekisterin yhteyshenkilöön tiedon korjaamiseksi. Korjauspyyntö tulee tehdä kirjallisesti ja lähettää se yrityksen yhteystiedoissa mainittuun osoitteeseen postitse.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos asiakkuus perustuu pelkästään suostumukseen, eikä esim. asiakkuutteen,  rekisteröity voi perua suostumuksen.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä kun asiakassuhde on päättynyt (esim. mökki poistettu vuokravälityksestä) tai mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.  

Kielto-oikeus

Asiakkaalla on oikeus kieltää Destination Laplandia käsittelemästä itseään koskevia tietoja
suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten. Kielto voidaan tehdä ilmoittamalla siitä kirjallisesti siitä rekisterinpitäjänyhteystiedoissa mainittuun osoitteeseen.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista asiakasrekisteristä sekä markkinointilistoilta. Mikäli henkilötietojen poisto ei ole lakisääteisten-velvoitteiden takia mahdollista, ilmoitamme asiasta asiakkaalle.

Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

10. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

Comments are closed.