Lumikenkäily & hiihto 2018/19

 

snowshoes.gif free.gif Lumikenkäretki talviseen luontoon

talvinen luontoLumikenkäkävely tarjoaa aivan uudenlaisen tavan tutustua Lapin talviseen luontoon. Sidottuasi lumikengät jalkoihisi et tarvitse teitä etkä polkuja päästäksesi ihailemaan upeita maisemia. Lumikengillä pääset minne vain – vaikka keskelle umpihankea!
Safari alkaa pukemalla lumikengät jalkaan, jonka jälkeen oppaamme käy safarin kulun läpi – ja sitten vain kenkäilemään! Matkalla nautimme kupposen kuumaa juomaa (kahvia tai kuumaa mehua).
Lähtö: 15:00 La
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 46 € / aikuinen
23 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

snowshoes.gif northernlights.gif Lumikengillä revontulia etsimään

revontuletIllan hämärässä lumikenkäilemme talviseen luontoon revontulia etsimään. Välillä pysähdymme nuotion äärelle nauttimaan kupin kuumaa ja kuuntelemme oppaan kertomuksia revontuliin liittyvistä uskomuksista. Mikäli emme onnistu näkemään revontulia retken aikana, voimme ihailla lumista maisemaa ympärillämme ja nauttia luonnon rauhasta kaamoksen keskellä.
Tämä safari on varattavissa myös safarin lähtöpäivänä.
Lähtö: 18:30 Ma, Ti, Ke, Su (10.12.2018-17.02.2019)
20:00 Ma, Ti, Ke, Su (18.02.2019-30.04.2018)
Kesto: 2,5 tuntia
Hinta: 54 € / aikuinen
27 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

snowshoes.gif free.gif Kellostapulin valloitus

KellostapuliNauti Lapin koskemattomasta luonnosta ja Ylläksen upeista maisemista lumikenkäillen! Retkemme määränpää on Kellostapuli-tunturin huippu, jonne kiipeämme kokeneen oppaamme johdolla. Lähestyessämme tunturin lakea huomaamme, kuinka luminen metsämaisema muuttuu vähä vähältä avarammaksi… Lumikenkien päällä voit nauttia Lapin kauniista luonnosta aivan uudella tavalla! Paluumatkalla pysähdymme laavulle tulistelemaan, jutustelemaan ja nauttimaan eväistämme.
Lähtö: 11:00 To
Kesto: 4 tuntia
Hinta: 65 € / adult
32,50 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

snowshoes.gif free.gif Lumikenkäillen Kuertunturille

KuertunturiLumikenkäkävely on varmasti yksi parhaista tavoista tutustua talviseen luontoon. Oppaamme johdattaa meidät Kuertunturille, josta ihailemme eteemme avautuvaa upeaa maisemaa. Matkan varrella pysähdymme juomaan kupposen kuumaa ja nauttimaan eväistä samalla kun oppaamme kertoo meille Lapin luonnosta.
Lähtö: 11:00 Ti
Kesto: 3 tuntia
Hinta: 60 € / aikuinen
30 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

free.gif Pro-lumikenkäsafari Tahkokurulle

Lumikenkäily on jokaiselle rauhaa ja hiljaisuutta rakastavalle paras tapa päästä koskemattoman luonnon helmaan ja nauttia tuntureiden kauneudesta, siksi lumikenkäretki Tahkokurulle voi helposti olla lomasi kohokohta! Ylläksen alue tarjoaa useita mahtavia näköalapaikkoja ja Tahkokuru on yksi niistä paikoista. Kiipeämme Kesänki-tunturin yli ja nautimme ansaitun piknikin Tahkokurun laavulla. Safarin aikana oppaamme kertoo mielenkiintoisia tarinoita Lapin luonnosta.

Tämä lumikenkäsafari on pituutensa ja maastovaihteluiden puolesta hieman vaativampi, joten suosittelemme sitä erityisesti henkilöille, jolila on jonkun verran aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä ja kohtuullinen fyysinen kunto.

Lähtö: 11:00 Pe
Kesto: 4 tuntia
Hinta: 71 € / aikuinen
35,50 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

Lumikengillä Peurakaltiolle Revontulia etsimään

Ajamme ensin noin 15 minuuttia Äkäslompolosta Äkäskeron etelä puolelle kansallispuistoon. Täällä laitamme lumikengät jalkaan ja kävelemme läpi kauniin lumipeitteisen mäntymetsän. Nousemme kohti Äkäskeron aakeaa lakea, jonne päästäksemme kiipeämme tunteroisen vaihtelevaa ylämäkeä välillä yli jyrkempienkin kinkamien. Laelle päästyämme kova työ palkitaan ja meille paljastuu pohjoiseen aukeava taivas ja tuulen puhaltaman lumen peittämät puut. Kiertelemme laella ja pidämme silmämme auki mahdollisia revontulia varten samalla kun opas kertoo uskomuksia revontuliin liittyen. Tämän jälkeen seuraa reissun hauskin osuus kun pääsemme liukumaan lumikengillä alas tunturin kylkeä. Hetkessä olemmekin alhaalla ja rauhoitumme vielä nauttimaan lämpimästä juomasta ja pienestä makeasta tunturin juurella sijaitsevaan tunnelmalliseen Peurakaltion latukahvilaan. Tämän jälkeen siirrymme autoilla takaisin Äkäslompoloon.

Tämä lumikenkäsafari on pituutensa ja maastovaihteluiden puolesta hieman vaativampi, joten suosittelemme sitä erityisesti henkilöille, jolila on jonkun verran aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä ja kohtuullinen fyysinen kunto.

Lähtö: 18:00 To
Kesto: 3,5 tuntia
Hinta: 71 € / aikuinen
35,50 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

skiing.gif free.gif Maastohiihtokoulu

maastohiihtokouluOpettele tai hio taitojasi perinteisessä tyylissä. Opettelun lomassa voit nauttia kupillisen kuumaa kahvia tai lämmintä mehua. Oppitunnin aluksi osallistujille annetaan sopivat varusteet ( sukset, sauvat ja monot). Muistathan vain pukeutua lämpimästi! Yllläksen ladut ovat Euroopan parhaita ja niistä pääsee nauttimaan vielä tämän opiskeluretken jälkeenkin. Maisemat ja ladut vaihtelevat ja aloittelijoille Äkäslompolo järven jäällä olevat ladut tarjoavat hyvät harjoittelumahdollisuudet.

Luistelutyyli erikseen pyydettäessä.

Lähtö: 9:30 & 13:00  Ma
Kesto: 1,5 – 2 tuntia
Hinta: 45 € / adult
22,50 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

Comments are closed.