Eläinsafarit 2016/17

 

huskies.gif free.gif Puolenpäivän Huskyretki

husky_02.jpgHyppää huskyvaljakon kyytiin ja osallistu tälle jännittävälle puolen päivän huskysafarille, joka vie meidät keskelle kaunista talviluontoa. Ylläs Husky farmilla meitä on vastassa opas ja satakunta riehakasta huskykoiraa, jotka jo innokkaina odottavat rekiretkelle pääsyä. Oppaamme antaa meille kattavat ajoja turvallisuusohjeet, jonka jälkeen olemme valmiit aloittamaan huskyseikkailun läpi lumisten metsien. Palattuamme takaisin koirafarmille jäämme nuotiolle nauttimaan kuumaa mehua ja paistamaan makkaraa.

Kaikki reet ovat jaettuna tässä safarissa.

Lähtö: 09:00 Ke
13:30 Pe
Kesto: 4-4,5 tuntia / 25 km huskyajelua
Hinta: 208 € / aikuinen – 2 hlö / reki
156 € / lapsi (4-12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

huskies.gif free.gif Huskyfarmilla

HuskyfarmillaHuskyopas ottaa meidät vastaan Ylläs Husky farmilla Hannukaisenlammilla ja esittelee koirafarmin toimintaa sekä sen satakunta asukkia. Kun olemme opetelleet valjakkoajon aakkoset, lähdemme 9 kilometrin retkelle lumiseen metsään. Reessä kulkee kaksi henkilöä: toinen istuu ja toinen ohjaa. Välillä vaihdetaan, jotta jokainen saa halutessaan toimia ohjastajana. Reippaan retken jälkeen kahvistelemme kodassa ja kuulemme lisää huskykoirien elämästä.

Kaikki reet ovat jaettuna tässä safarissa.

Lähtö: 10:30 Ma
13:30 Ke
Kesto: 2,5 tuntia / 9 km huskyretki
Hinta: 152 € / aikuinen – 2 hlö/reki
114 € / lapsi (4-12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

snowmobile.gif huskies.gif Moottorikelkalla Huskytilalle

husky_04.jpg

Nousemme Äkäslompolossa moottorikelkan selkään ja suuntaamme Hannukaiseen Ylläs Husky farmille. Koiratarhan opas ottaa meidät vastaan ja esittelee meille tarhan toimintaa että sen satakunta asukasta. Kun olemme opetelleet valjakkoajon aakkoset, lähdemme 5 kilometrin rekiretkelle. Reessä matkaa kaksi henkilöä: toinen istuu ja toinen ohjaa. Välillä toki vaihdetaan, jotta jokainen saa halutessaan toimia ohjastajana. Huskyajelun jälkeen nautimme kodassa kupposet kuumaa ennen paluumatkaamme.

Lähtö: Pyynnöstä! Min. 4 hlö
Kesto: 3-4 tuntia / 2x 15km moottorikelkkailua + 5km Huskyajelua (Huom! Huskyreessä 2 hlö / reki.)
Hinta: 215 € / aikuinen – 1 hlö / moottorikelkka
182 € / aikuinen – 2 hlö / moottorikelkka
136,50 € / lapsi (4-12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

huskies.gif free.gif Puolen Päivän kansallispuisto huskysafari

Half day go green husky safariYlläksen ainutlaatuinen maisema on vaalimisen arvoinen. Siksi tämä safari on suunniteltu ja tuotettu erittäin ympäristöystävällisesti. Sen erikoisuus on, että reitit kulkevat kansallispuistossa, keskellä koskematonta luontoa! Tämä unohtumaton kokemus alkaa huskyfarmilta, missä tapaamme koirat ja saamme ajo-opastuksen, jonka jälkeen lähdemme matkaan. Ajamme husky-valjakoiden vetämänä läpi lumen peittämän metsän ja puuttomien aukeiden. Puolessa välissä pysähdymme nuotion ääreen paistamaan makkaraa ja nauttimaan kuumaa juomaa. Tällä safarilla oppaat eivät käytä moottorikelkkoja missään vaiheessa vaan oppaat ajavat myös husky-valjakoilla.

Lähtö: 09:30 Ti
Kesto: 4,5-5 tuntia / 23 km huskyretki
Hinta: 332 € / aikuinen – 1 hlö / reki
252 € / aikuinen – 2 hlö / reki
189 € / lapsi (4-12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

huskies.gif free.gif 16 km kansallispuisto huskysafari

16 km Go Green Husky SafariYlläksen ainutlaatuinen maisema on vaalimisen arvoinen. Siksi tämä safari on suunniteltu ja tuotettu erittäin ympäristöystävällisesti. Sen erikoisuus on, että reitit kulkevat kansallispuistossa, keskellä koskematonta luontoa! Tämä unohtumaton kokemus alkaa huskyfarmilta, missä tapaamme koirat ja saamme ajo-opastuksen, jonka jälkeen lähdemme matkaan. Ajamme husky-valjakoiden vetämänä läpi lumen peittämän metsän ja puuttomien aukeiden. Puolessa välissä pysähdymme nuotion ääreen paistamaan makkaraa ja nauttimaan kuumaa juomaa. Tällä safarilla oppaat eivät käytä moottorikelkkoja missään vaiheessa vaan oppaat ajavat myös husky-valjakoilla.

Lähtö: 9:30 & 12:30 Ma
9:30 Ke, To
Kesto: 4-4,5 tuntia / 16 km huskyretki
Hinta: 284 € / aikuinen – 1 hlö / reki
208 € / aikuinen – 2 hlö / reki
156 € / lapsi (4-12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

huskies.gif  Huskysafari Lainion Lumikylään

Lainon lumikyläTämä safari tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, huskysafari puhtaassa hiljaisessa luonnossa yhdistettynä vierailuun Lainion Lumikylässä. Safari alkaa huskyfarmilta, tutustumme ensin koiriin ja saamme ajo-opetuksen, sen jälkeen ajamme 5 km matkan Lainion Lumikylään. Lumikylä on todellinen jään ja lumen mestariteos hotellihuoneineen ja sviitteineen, lumibaareineen ja veistoksineen. Rentoutunein mielin, maittavan keittolounaan jälkeen olemme valmiit ohjastamaan huskyvaljakkomme läpi lumisten metsien takaisin huskyfarmille. Keittolounas ja lippu lumikylään sisältyy hintaan.

Lähtö: Pyynnöstä! Min. 4 hlö
Kesto: 4 tuntia / 5+5 km dog huskyretki
Hinta: 284 € / aikuinen – 1 hlö / reki
205 € / aikuinen – 2 hlö / reki
153,75 € / lapsi (4-12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

HuskiesKoko päivän huskysafari

HuskysafariTämä koko päivän huskysafari on todellinen loman kohokohta, jota sen kokeneet eivät tule ikinä unohtamaan! Ajettuanne ensin 30 km Äkäslompolon kylästä huskyfarmille, farmin omistaja Juho toivottaa teidät tervetulleeksi ja tutustumme huskyfarmin elämään. Saatuanne ajo-opastuksen, tapaatte 3-4 koiran Alaskan Husky –valjakkonne ja olette valmiit lähtemään matkaan. Voitte viettää koko päivän ajan näiden mahtavien ja voimakkaiden koirien kanssa, tunturilapin äärettömän kauniissa maisemissa. Reitti lähtee Kurtakon kylästä etelään ja jatkaa Teuravuoman kautta itään kohti vanhoja taigametsiä. Puolessa välissä safaria pidetään tauko ja nautitaan maukas avotulella valmistettu lounas. Iltapäivällä palaamme takaisin huskyfarmille ja teillä on mukavasti aikaa hyvästellä innokkaat valjakkonne. Ennen lähtöä takaisin nautitte vielä kupit kuumaa kaakaota farmilla!

Lähtö: 9:30 Ke
Kesto: 7-8 tuntia / 35-45 km huskyretki
Hinta: 429 € / aikuinen
  Varaa safarisi netistä »

 

HuskiesRevontuli huskysafari

Aurora Husky AdventureTämä elämyksellinen huskyretki alkaa idyllisestä Kurtakon kylästä pieneltä huskytilalta. Huskytilan omistaja Juho innokkaine koirineen toivottaa sinut tervetulleeksi kotiinsa. Esittelyn ja ohjeistuksen jälkeen olemme valmiit lähtemään matkaan. Safari on 100 % ekologinen eikä safarilla käytetä lainkaan moottorikelkkoja. 10 km ajon jälkeen pysähdymme laavulle tulistelemaan ja nauttimaan kaakaosta ja makeasta syötävästä. Tauon aikana Juho kertoo intohimostaan, pitkän matkan koiravaljakkokilpailuistaan. Jos olemme onnekkaita, näemme kenties revontulia. Levähdyksen jälkeen matkaa tilalle on vielä 5 km. Sinulla on mahdollisuus kokea, kuinka alaskanhuskyt juoksevat milloin lumisateessa, kuunvalossa tai tähtien tuikkeessa. Ennen kaikkea koirarekiajelu lumisessa taigametsässä auringon laskun jälkeen on unohtumaton kokemus.

Lähtö: 18:00 Ti (saatavuus 12.12.2016 – 02.03.2017)
Kesto: 3,5-4 h / 15 km huskyretki
Hinta: 214€ / aikuinen
160,50 € / lapsi 4-12 vuotiaat
  Varaa safarisi netistä »

 

reindeer.gif attraction.gifPäivä Porotilalla

PorotilallaPoromies Sami perheineen esittelee nykypäivän porotilan arkea ja historiaa. Porotilavierailulla pääsee tutustumaan porotokkaan ja poroaidan sisälle ruokkimaan poroja. Porot syövät kädestä jäkälää ja kuivattuja koivunlehtiä. Kesyimpiä poroja voi silittää. Poroaidan tuntumassa voi lämmitellä kodassa ja laavulla nuotiolla, jossa on tarjolla nokipannukahvit ja nisua. Aidalla myös kokeillaan kuka taitaa suopunginheiton salat. Porotilavierailuun kuuluu lisäksi ehdottomasti rekiajelu. Noin 1 kilometrin pituinen reitti kulkee lumisen metsän läpi. Tarjolla on vauhdikkaita formulaporoja ja rauhallisia kulkijoita. Ulkoilun päätteeksi vieraillaan Porogalleriassa, joka toimii museopirttinä ja taidegalleriana. Samin suvun vanhin rakennus on yli 200 vuotta vanha puulämmitteinen hirsirakennus, jossa on kokoelma vanhoja työkaluja, huonekaluja, vaatteita..Tilan emäntä Marjut on maalannut seinät täyteen poroaiheisia akvarelleja. Galleriasta voi ostaa matkamuistoksi porotilalla tehtyjä poron sarvituotteita ja taljoja.

Lähtö: 10:00 Ti, To, Pe
Kesto: 4.5 tuntia / 70 km bussimatka
Hinta: 144 € / aikuinen
72 € / lapsi (4-14 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

horses.gif free.gif Ratsastusta tunturimaisemissa

horse_01.jpgTule kokeilemaan ratsastusta ystävällisillä hevosilla Lapin upean luonnon keskellä. Ratsastusoppaamme antaa ratsastusohjeistuksen ja  tutustuttaa meidät ystävällisiin hevosiin. Matkaamme läpi lumisten metsien nuotiolle, jossa nautitaan lämmintä mehua ja pullaa, oppaamme kertoessa mielenkiintoisia tarinoita hevosista. Paluumatkalla on upea tilaisuus ihailla Lapin maisemia hevosen selästä ja nauttia luonnon hiljaisuudesta. Ratsastusretken päätteeksi on tilaisuus tutustua Konijänkän Kotieläinpihan noin 200 suureen ja pieneen eläimeen (sisäänpääsy sisältyy hintaan). Tämä safari sopii myös aloittelijoille.

Lähtö: 11:00 Pe
Kesto: 2,5-3 tuntia
Hinta: 130 € / aikuinen (minimi-ikä 12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

 

horses.gif free.gif Ratsastusretki Lapin hiljaiseen luontoon

Ratsastus hiljaiseen luontoonRatsastamme lumen verhoamaa jänkää pitkin kohti havupuiden valloittamaa vaaran lakea. Reitti kulkee vaihtelevassa, osin hieman vaativammassakin maastossa. Ihailemme tunturimaisemaa ja kuuntelemme Lapin luonnon hiljaisuutta. Matkan varrella saavumme joen rantaan laavulle, jossa lämmittelemme hetken kuuman mehun ja nuotion merkeissä. Etenemme kelin ja ryhmän mukaan myös reippaasti ravissa ja laukassa. Ratsastusretken päätteeksi on tilaisuus tutustua Konijänkän Kotieläinpihan noin 200 suureen ja pieneen eläimeen (sisäänpääsy sisältyy hintaan).
Edellyttää ratsastuskokemusta.

Lähtö: 11:00 Ti
Kesto: 3 tuntia
Hinta: 115 € / aikuinen (minimi ikä 12 vuotta)
  Varaa safarisi netistä »

Comments are closed.